Wednesday, 16 October 2013

XHAMIA“BALLAKAN” NGA MYNIHU DHE QENDRA ISLAME SHQIPTARE NGA SHTUTGARDI THERRIN KURBANË NË LUGINË

XHAMIA“BALLAKAN” NGA MYNIHU DHE QENDRA ISLAME SHQIPTARE NGA SHTUTGARDI THERRIN KURBANË NË LUGINË

4

Edhe këtë vit Xhemati i Xhamisë “Ballkan” nga Mynihu i Gjermanisë, dhe Qendra Islame Shqiptare nga Shtutgardi (Feuerbach) kanë ndihmuar familjet e varfura duke i grumbulluar paratë për therrjen e Kurbanave për Luginën e Preshevës e që therjen e tyre ia ka besuar Organizatës Kulturore Humanitare “Horizonti”.
Ky është viti i gjashtë me radhë që Xhemati i Xhamisë “Ballkan” nga Mynihu i Gjermanisë, dhe viti i dytë i Qendrës Islame Shqiptare nga Shtutgardi (Feuerbach) të cilët kanë tubuar paratë për therrjen e Kurbanëve për komunën e Bujanocit dhe të Preshevës.
Duke iu falënderuar Xhematit të Xhamisë “Ballkan” dhe Qendrës Islame Shqiptare nga Shtutgardi, në Luginë të Preshevës janë therrur 105 Kurbanë, dhe mishi iu është shpërndarë kryesisht familjeve të varfura të cilave sadopak iu është zbutur gjendja në festën e Kurban Bajramit, ka thënë Rijad Demiri, Kryetar i Organizatës Kulturore Humanitare “Horizonti”.
Serioziteti në punë i të gjthë aktivistëve të shoqatës ka bërë që këto dy qendra therjen e Kurbanëve të ua besojnë Horizontit ka thëne ai.
Ndërkohë edhe banorët e fshatrave të komunës së Bujanocit dhe ata të Preshevës kanë falënderuar shoqtën horizonti për për kujdesin që po e bënë ndaj tyre. Ata kanë thënë se therrja e kurbaneve është një aksion dhe organizim shumë i qëlluar nga këta njerëz bujarë duke marr parasysh nevojën e madhe në trevat shqiptare
7
 Nazmi Duraku anëtar i kryesisë së Bashkësisë Lokale të fshatit Breznicë ka falënderuar Organizatën Humanitare “Horizonit” që kanë menduar për skamnorët e Luginës sidomos të fshatit Breznicë që të marrin këto ndihma. Duraku ka thënë se Horizonti është e vetmja shoqatë e cila vepron në këtë mënyrë.
Ndërkohë edhe banorët e fshatrave tjerë të komunës së Bujanocit dhe ata të Preshevës kanë falënderuar Xhematin e Xhamisë “Ballkan” nga Mynihu i Gjermanisë dhe Xhematin e Qendrës Islame Shqiptare nga Shtutgardi (Feuerbach) për therjen e Kurbanave në këto troje duke shpresuar që edhe viteve të ardhëshme familjeve skamnore ti dalin në ndihmë njerëzit e vullnetit të mirë.
Për herë të 6 therjen Kurbaneve për Luginë të Preshevës po e financon Xhamia “Ballkan” nga Mynihu i Gjermanisë e cila këtë vitë ka sjellur 70 kurbanë dhe për herë të dytë Xhemati i Qendrës Islame Shqiptare nga Shtutgardi që këtë vit kanë sjellur 35 kurbanë, duke ia besuar Organizatës Kulturore e Humanitare “Horizonti” e cila ka therrur 111 kurbanë në Luginën e Preshevës.(BujanociNet)
1
2dsh (2)Marrur nga BujanociNet
 

Tuesday, 15 October 2013

Shiko: Haxhi - LIVE - 14.10.2013

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d9uVQnrjkLs

Urime festa e Kurban Bajramit te gjithe muslimaneve ku do qe jan


- Sot, është festa e kurban Bajramit e cila vjen menjëherë pas kryerjes së kushtit të pestë të Islamit–haxhit.

- Kjo, festë na simbolizon përkujtimin e e vlerave më të shtrenjta që duhet të flijohen dhe sakrifikohen për dashurin e Allahut dhe njerëzimit pa dallim të përkatësisë fetar,nacionale dhe njerëzore.

- Kurban Bajrami është përplot porosi , rregulla e këshilla të cilat i japin një mision të vecantë shpirtëror dhe social

- Prerja e kurbaneve është një prej ibadeteve të All-llahut që bëjnë haxhinjtë në Mekke si dhe besimtarët e tjerë në vendet ku jetojnë myslimanët, me anë të të cilëve ata që prejnë kurbane i afrohen All –llahut të Madhërishëm si dhe afrohen zemrat e besimtarëve.

Dëshmia e prerjes së kurbanit na bën t`i jemi mirënjohës All-llahut , i cili na dhuroi mundësinë që ta bëjmë atë. E kjo na nxit që të jemi gjithmonë të gatshëm, të bëjmë sakrifica për të mirën e përgjithshme, për fe e atdhe. 

Duhet të jemi të vetëdijshëm dhe ngjarjet për rreth nesh na mësojnë se në botën plot rreziqe, në të cilën jetojmë , vetëm ata që janë të vendosur të flijohen mund të mbijetojnë.


Tuesday, 8 October 2013

Gold AG - Dhembje e Dashni (Official Video HD)Ma shum se evropa ky vend po civilizohet
Motra me shami ktu pi shkolle perjashtohet
Ktu mjekrra e piktorit ka vleren e artistit
E ajo Muslimane e shame prej komunistit.